Gesitueerd in de Brabantse Kempen, omringd door het Kempenlandschap met zijn bossen, heide, duinen, moerasgebied en vennen, vind je het gezellige dorp Westerhoven.

Met ruim 2.000 inwoners is Westerhoven een heerlijk rustig straatdorp dat deel uitmaakt van de gemeente Bergeijk. Maar ook wie drukte en gezelligheid zoekt komt in Westerhoven niets tekort. Het dorp ligt centraal tussen het bruisende en ondernemende Bergeijk en de gemeente Valkenswaard met talrijke voorzieningen op het gebied van winkelen en uitgaan. Niet onbelangrijk: de verbinding met de omliggende grotere gemeenten en de stad Eindhoven is goed én snel!


Ooit wel eens gehoord van Bij de Neut? Dit oergezellige familierestaurant is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Westerhoven en verre omstreken. Vaders en moeders vermaken zich in het heerlijke restaurant met zijn uitgebreide menukaart met uitsluitend versbereid lekkers, terwijl de kinderen zich uitleven in de binnenspeeltuin.


Woon je in Westerhoven dan zijn de woonkernen ‘t Loo, de Weebosch, Luyksgestel, Riethoven en Bergeijk je goede buur. Trek er op een mooie dag eens met de fiets op uit. Voor je het weet zit je midden in het uitgestrekte Kempengebied met zijn heidevelden en zandduinen die je verwennen met  magnifieke vergezichten. In een oogwenk zit je ook in typisch Brabants moerasgebied. Het gebied vormt namelijk de loop van meanderende beken als de Reusel, Beerze, Dommel en Tongelreep. Pal langs Westerhoven lopen de Keersop en Beekloop.

In en om Westerhoven vind je tal van onderwijsvoorzieningen. In Westerhoven zelf is een goede basisschool. Er zijn makkelijk bereikbare scholen voor middelbaar onderwijs in de nabije omgeving, zoals het Rythovius College (Eersel) en het Were Di in Valkenswaard. Techniek en designhoofdstad Eindhoven ligt op slechts 25 autominuten van Westerhoven en biedt talloze mogelijkheden voor mbo-, hbo- en universitair onderwijs. Wist-je-datje: Westerhoven leunt tegen de Brainportregio bij Eindhoven, met stip de slimste regio ter wereld!

In Westerhoven is gezelligheid nooit ver weg. In het dorp zelf en in de omliggende kernen vind je tal van cafés en zonnige terrassen. Ook de Markt in Valkenswaard spreekt wat dat betreft boekdelen. Je zult je in en om Westerhoven prima vermaken. Je vindt in de directe omgeving een zeer rijk cultureel leven, met ruimte voor tal van hobbyverenigingen en sportverenigingen.

Google Maps